Начало Рали WRC – рали Акрополис 2011 – ден 1 – Солберг отказал да...

WRC – рали Акрополис 2011 – ден 1 – Солберг отказал да мисли стратегически за утрешния ден

48
0
Петер Солберг

Петер Солберг отказва да прави каквито и да било сметки за тръгване от по-удобна стартова позиция в рали Акрополис. Това заяви норвежецът, който за момента е лидер в състезанието, на пресконференцията след края на ден 1.

През целия ден Солберг бе лидер в рали Акрополис и завърши деня като такъв. Това означава, че утре норвежецът ще трябва да стартира от първа позиция, което в макадамовите надпревари определено не е преимущество, напротив натрупват се доста големи закъснения спрямо останалите състезатели. Точно по тази причина неговите колеги Себастиен Ожие и Мико Хирвонен умишлено намалиха темпото в последната отсечка – за да не чистят пътя пред останалите.

Коментирайки развоя на началния ден от рали Акрополис Солберг сподели:

– Беше тежък и интересен ден, но съм изключително щастлив от постигнатото. Може би някои от колегите ми са заложили на определена стратегия за утре, но не и аз, просто карам колкото мога по-бързо. В последния етап загубих няколко секунди заради Латвала, който се движеше пред мен и имаше проблем с автомобила, но какво да се прави.

По отношение на утрешните етапи пилотът допълни:

– Етапите в рали Акрополис по принцип са много тежки. Възможно е утре например да ми липсва късмет. Каквото и да става, ще се опитам да не губя много време.