Начало Рали WRC – рали Акрополис 2011 – ден 2 – Ситроен предупредили Ожие...

WRC – рали Акрополис 2011 – ден 2 – Ситроен предупредили Ожие да изостане?

75
0
рали Акрополис 2011,Ситроен

Екипът на Ситроен е изправен пред сериозна вътрешна криза след последния етап от ден 2 на рали Акрополис 2011.

Според неофициална информация в тима на Ситроен разривът между двамата пилоти Себастиен Льоб и Себастиен Ожие вече е пълен. От своя страна тимът подкрепя по-младия Ожие.

Слуховете за разрив между двамата състезатели започнаха още след втория кръг на тазгодишния рали шампионат в Мексико. Тогава се говореше за отборни заповеди, които принуждават Льоб да не пресира съотборника си, който бе начело. Впоследствие обаче Ожие не издържа на напрежението, катастрофира и победата взе Льоб. Оттогава се твърди, че екипът е застанал зад Ожие.

Повод за днешните слухове пък бе забавянето на Ожие в последната отсечка. Той водеше до предпоследния етап като преднината му възлизаше на около 15 сек. Във финалния пробег обаче той изостана. Според официалната информация той е загубил време заради праха, разпръснат във въздуха от предишните коли. Неофициално обаче в пресцентъра на рали Акрополис в Лоутраки (Гърция) излязоха данни, че Ожие е бил предупреден от екипа си да намали в отсечката. Причината е, че изоставайки от своя съотборник Льоб, утре 27-годишният Себ ще може да стартира от втора позиция и да има по-големи шансове за победа. Причината е, че Льоб ще стартира първи, ще чисти пътя, което респективно ще го забави.

Всичко това обаче са само догадки и засега нищо от горепосоченото не е потвърдено или отречено официално от екипа на Ситроен.