Начало Рали WRC – рали Акрополис 2011 – Льоб ядосан заради тактиката на Ситроен,...

WRC – рали Акрополис 2011 – Льоб ядосан заради тактиката на Ситроен, недоволен от второто място

60
0
рали Акрополис 2011,Себастиен Льоб и Себастиен Ожие

Себастиен Льоб е бил изключително ядосан на тима си поради факта, че са дали предимство на Ожие в рали Акрополис 2011, коментира световният шампион след финала на надпреварата.

След края на ден 2 на рали Акрополис 2011 се разигра истинска буря поради факта, че Льоб не можа да види междинните времена на съотборника си в последната отсечка. За сметка на това Ожие знаеше какво темпо да следва, така че да остане втори във временното класиране и респективно през ден 3 да стартира втори.

Във връзка с целия казус след края на ралито в Гърция Льоб обясни:

– Вчера вечерта бях изключително ядосан. Знаех, че ще има някаква тактика и знаех, че няма да е проблем за мен. Накрая, нямаше времена от междинните контроли от последния етап за Ожие. Без такива резултати екипът му даде целево време. Така че попитах: Защо давате предимство на него, а не на мен? Те знаеха, че той не би взел неговите 5 секунди – той искаше да разполага с 20-секундна преднина, за да остане отпред. В този момент бях ядосан. Не исках да чистя пътя точно пред него. Когато видиш екипът да прилага тактика срещу теб… Това е нещо, за което се бяхме разбрали преди. Ако бях в позиция, щеше да бъде същото за мен. Знаем, че това е правилото. За мен, не трябва да има отборни заповеди, всеки пилот гради собствена тактика, когато иска. Ако водиш в шампионата, не можеш да го правиш, но ако си назад, имаш картите и всичко е добре. Той свърши всичко перфектно.

По отношение на преминаването на самото рали, Льоб коментира:

– Беше наистина тежка битка. Предпочитам да печеля, но това не винаги е възможно. За мен уикендът бе много труден. В продължение на два дни чистехме пътя – по време на първия и последния и със сигурност това бе не бе предимство. Опитах се много сериозно, но накрая не бе възможно.

В крайна сметка, въпреки всичко случило се през уикенда в Гърция, Льоб и Ожие успокоиха, че отношенията има като съотборници не са пострадали.