Начало Рали WRC – рали Италия 2011 – Солберг най-бърз в шайкдауна

WRC – рали Италия 2011 – Солберг най-бърз в шайкдауна

54
0
????? ???????

Петер Солберг записа най-бързото време в шейкдауна предшестващ рали Италия 2011 (6-8 май), пети кръг от WRC.

Норвежецът се състезава за собственият си частен тим но със заводски Ситроен DS3 WRC. Преди надпреварата той сподели, че е максимално амбициран и тръгва единствено за победа.

Солберг започна да изпълнява заканата си с най-бързо време в шейкдауна – последната възможност на екипите за донастройка на автомобилите им. На избраната 1,2-километрова отсечка норвежецът бе със 7 десети по-бърз от пилота на Форд Яри-Мати Латвала.

Допълнителна увереност Петер придоби, след като миналата седмица проведе еднодневен тест във Франция.

– Тази сутрин всичко премина добре, доволен съм – заяви Солберг след края на шейкдауна. – Чувствам се уверен по отношение на колата. По време на теста миналата седмица навъртях 150 км. Променихме няколко неща, но за мен това бе просто време в колата.

Единственият проблем, с който Солберг се е сблъскал по време на теста е бил по отношение на гумите. Тогава новият твърд тип гуми на Мишлен са излизали от джантите.

Трети и четвърти резултат дадоха съответно Мадс Остберг от Стобарт и Себастиен Ожие от Ситроен. Другият пилот на френската марка Себастиен Льоб записа девето време като причина за това бе решението му да не записва топ време, за да съхрани автомобила си за тежката надпревара на о-в Сардиния.

Естествено, екипът на Мини се ползва от особено внимание в Италия, тъй като това е състезателният му дебют. От двамата пилоти на отбора по-бърз бе Дани Сордо, който бе с шесто време. Неговият съотборник Крис Мийк кара изключително внимателно и остана 12-и в таблицата.

Рали Италия стартира утре с първите 8 етапа от програмата.