Начало Рали WRC – рали Португалия 2011 – Ожие най-бърз в шейкдауна

WRC – рали Португалия 2011 – Ожие най-бърз в шейкдауна

23
0
???? ?????????? 2011,????????? ????

Себастиен Ожие записа най-бърз резултат по време на шейкдауна за рали Португалия 2011. Надпреварата е трети кръг от клендара на WRC за сезон 2011 и започва този следобед със суперспециален етап из улиците на столицата Лисабон.

Шейкдаунът, който се проведе на 5-километрова отсечка, бе последната възможност за екипажите да изпробват колите си преди старта на надпреварата. Ожие от екипа на Ситроен спечели първата си победа във WRC преди около година точно в Португалия, а с най-бързото си време в шайкдауна този път, започна и настоящия уикенд по перфектен начин.

– Всички е чудесно, не сме правили сериозни промени по колата, само някои малки детайли. Доволен съм – коментира Ожие след края на шейкдауна.

С второ време остана другият пилот Ситроен Себастиен Льоб. Топ три допълни Яри-Мати Латвала от Форд.

Четвърти и пети се наредиха двама частни пилоти – Петер Солберг, който кара Ситроен DS3 WRC и Мадс Остберг с Форд Фиеста.

По време на шейкдауна за първи път се появи и новата рали кола – Мини Джон Купър Уъркс S2000. С такива автомобили се бяха двама пилоти – Арминдо Араухо и Даниел Оливейра. Португалецът Араухо постигна по-добрия резултат от двамата, а Оливейра имаше кратко излизане извън очертанията на трасето.

Шейкдаунът бе спрян за кратко поради катастрофа на Кен Блок. Впоследствие американецът и навигаторът му Алекс Гелсомино бяха откарани в болница за преглед. Екипажът бе с Форд Фиеста RS WRC и се твърди, че се е преобърнал 5 пъти.