Начало Top Moto News WSBK: Баутиста грабна победата и в суперпол надпреварата в Нидерландия

WSBK: Баутиста грабна победата и в суперпол надпреварата в Нидерландия

173
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста грабна победата и в суперпол надпреварата в Нидерландия. Пилотът на Дукати потегли от полпозишън и доминираше в кратката надпревара на пистата Асен. Втори и трети финишираха обичайните заподозрени Джонатан Рей (Кавaзаки) и Топрак Разгатлиоглу (Ямаха).

Времето преди началото на суперпол надпреварата в Нидерландия беше сухо и слънчево. Температурата на въздуха бе 15 градуса, а тази на асфалта- 22.

Стартът на състезанието бе забавен с близо 15 минути заради разлети течности от мотора на Лорис Баз (Bonovo БМВ). Французинът получи повреда в своята машина по време на загряващата обиколка и отпадна още преди същинското начало на надпреварата

Рей имаше най-добра стартова реакция след изгасването на червените светофари. Британецът опита да запише още един успех на легендарното нидерландско трасе. Втори се движеше Баутиста, следван от Разгатлиоглу, Лоус, Басани, Агертер и Рединг.

Баутиста успя да задмине Рей в началото на втората обиколка от суперпол надпреварата в Нидерландия. Действащият световен шампион искаше да запише още една победа след тази в състезание №1. Зад водещите двама бяха Разгатлиоглу и Лоус.

При преполовяването на състезанието Баутиста водеше с минимален аванс пред Рей и Разгатлиоглу и Лоус. Зад британеца се движеха Басани, Лекуона и Агертер.

Два тура преди края на суперпол състезанието в Нидерландия отпадна Исаак Винялес (Педерчини Кавазаки). В същото време Баутиста започна да се откъсва от своите преследвачи и уверено да върви към нова победа. По-назад Локатели успя да се справи с Басани и зае петото място.

До края на суперпол надпреварата в Нидерландия не настъпиха големи промени в челото. Следователно Баутиста записа втори пореден успех на пистата Асен, следван от Рей и Разгатлиоглу.

Четвърти финишира Алекс Лоус (Кавазаки), следван от Андреа Локатели (Ямаха) и Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати). Място в топ 10 намериха още Доминик Агертер (GRT Ямаха), Скот Рединг с БМВ, Шави Виерж (Хонда) и Михаел ван дер Марк (БМВ).