Начало Moto News WSBK: Баз запазва мястото си в Bonovo БМВ

WSBK: Баз запазва мястото си в Bonovo БМВ

113
0
Лорис Баз, Bonovo БМВ
Лорис Баз, снимка БМВ

Лорис Баз запазва мястото си в отбора на Bonovo БМВ. Французинът дебютира за сателитния тим на германския производител след окончателното си завръщане в световния Супербайк шампионат (WSBK). Новият съотборник на Баз ще бъде Гарет Герлоф. Американецът идва от тима на GRT Ямаха и заменя Юджийн Лавърти.

Баз избра да се присъедини към отбора на Bonovo БМВ след като прекара 2021 г. в Мото Америка. Там той караше мотор на Дукати. Френският състезател дори замени Чаз Дейвис в отбора на GoEleven в края на миналия сезон и записа два подиума. Въпреки този резултат той реши да се присъедини към сателитния тим на БМВ.

След първите седем кръга от тазгодишната кампания в WSBK Баз заема 12-то място във временното класиране с актив от 75 точки. Най-добрите класирания на 29-годишния състезател са две шести места от уикенда на пистата Асен. Бившият пилот от MotoGP е вторият най-успешен състезател, каращ мотор на германския производител след Скот Рединг.

„Наистина съм щастлив, че догодина отново ще карам за БМВ и отбора Bonovo Action Racing. Никога не съм се съмнявал, че ще го направя“, сподели Баз.

„Когато се присъединих към проекта, намерението ми беше да се състезавам повече време и да се подобрявам всяка година. Чувствам се наистина добре в отбора. БМВ работи по-усилено от всички останали, за да постигне резултатите, които всички искаме.“

Французинът коментира и бъдещото си сътрудничество с Герлоф.

„Също така се радвам, че мой съотборник е толкова приятен човек като Гарет. Аз съм в много добри отношения и с Юджийн. За отбора е много важно да се чувстваме като семейство. Сигурен съм, че случаят с Гарет също ще бъде такъв.“

„Сегашната ни цел е да завършим 2022 г. по-силно и да влезем в сезон 2023 с добра основа. Благодаря на всички в БМВ, на собственика на Bonovo Action Юрген Родер и на мениджъра на тима Михаел Галински за вярата, която ми гласуваха.“

По-рано тази година БМВ потвърди, че Скот Рединг и Михаел ван дер Марк остават част от заводския екип на баварците и през 2023 г.