Начало Top Moto News WSBK: Лоус спечели суперпол надпреварата в Австралия

WSBK: Лоус спечели суперпол надпреварата в Австралия

77
0
Алекс Лоус
Алекс Лоус, снимка Кавазаки

Алекс Лоус спечели суперпол надпреварата в Австралия. Пилотът на Кавазаки записа първи успех за сезона. Втори и трети финишираха Андреа Локатели (Ямаха) и Топрак Разгатлиоглу с БМВ.

Филип Айлънд е домакин на кръг №1 за сезон 2024 в световния Супербайк шампионат (WSBK). Състезанията се провеждат на писта с дължина от 4.445 км и разположена на около 125 км южно от град Мелбърн. Вчера се проведе първия старт от новия сезон. Победител в него стана новобранецът Николо Булега с Дукати.

Времето преди началото на първото суперпол състезание за годината беше сухо и топло. Температурата на въздуха беше 26 градуса, и тази на асфалта- 40. Влажността беше под 40 %, а вероятността за валежи беше нищожна.

Яноне имаше най-добра реакция на старта на суперпол състезанието в Австралия. Италианецът поведе пред Булега, Алекс Лоус, Локатели, Разгатлиоглу, Баутиста, Агертер, Гарднър, Петручи и др. По-назад отново бяха пилотите на Хонда. Този уикенд отсъства Икер Лекуона. Испанецът в момента се възстановява от контузия, получена след падане по време на последните тестове

Лоус и Яноне си размениха на няколко пъти водачеството в следващите 2 обиколки. Зад двамата лидер бяха Разгатлиоглу, Булега, Гарднър, Баутиста, Сам Лоус, Риналди, Агертер и Локатели. Междувременно от надпреварата в Австралия отпадна Брадли Рей (Ямаха Motoxracing WorldSBK Team).

Лоус се откъсна в последните няколко обиколки от суперпол надпреварата в Австралия. Британецът показа отлично темпо и бе много близо до това да запише още един успех на Филип Айлънд.

Лоус в крайна сметка финишира на първа позиция в суперпол надпреварата в Австралия. Това бе втори успех за него на Филип Айлънд и общо трети в кариерата му. До него на подиума се качиха Локатели и Разгатлиоглу.

Четвърти и пети финишираха заводските пилоти на Дукати Алваро Баутиста и Николо Булега. След тях се класираха пилотите на GRT Ямаха Реми Гарднър и Доминик Агертер. Място в топ 10 намериха още Сам Лоус (Mark VDS Дукати), Михаел Рубен Риналди (Motocorsa Racing Дукати) и Джонатан Рей с Ямаха.