Начало Top Moto News WSBK: Разгатлиоглу на първа позиция в суперпол надпреварата на Мизано

WSBK: Разгатлиоглу на първа позиция в суперпол надпреварата на Мизано

39
0
Топрак Разгатлиоглу
Топрак Разгатлиоглу, снимка БМВ

Топрак Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата на Мизано. Пилотът на БМВ потегли от полпозишън и грабна втора поредна победа на италианското трасе. Втори и трети останаха Николо Булега (Дукати) и Алекс Лоус с Кавазаки.

Мизано е домакин на четвъртия кръг за сезон 2024 в световния Супербайк шампионат (WSBK). Състезанията се провеждат на популярното трасе с дължина 4.226 км и разположена край Римини. Уикендът на Мизано слага край на двумесечната пауза в шампионата, започнала след кръга на Асен

Вчера се проведе първото състезание на пистата в регион Емилия Романя. Победител в него стана Разгатлиоглу, следван от Булега и Баутиста.

Чудесни условия посрещнаха пилотите и отборите от WSBK преди началото на суперпол състезанието в Мизано. Температурата на въздуха беше 28 градуса, тази на въздуха- 37. Стойностите сигурно щяха да се повишат във втория старт, който е насрочен за няколко часа по-късно.

Булега имаше най-добра стартова реакция и поведе след изгасването на червените светофари в Мизано. Италианецът обаче отвори прекалено широко първия завой и загуби няколко места. Така Разгатлиоглу поведе пред Алекс Лоус, Гарднър, Баутиста, Яноне, Локатели, Герлоф Агертер, Рей, Басани, Петручи и др. Стартът отново беше сравнително чист, макар че и имаше някои състезатели, които минаха напряко.

Разгатлиоглу веднага започна да се откъсва напред. Състезателят на БМВ отново показваше страхотно темпо на пистата Мизано и гледаше към втора поредна победа. Зад него Булега се справи с Алекс Лоус и зае второто място. Баутиста се бореше малко със своя мотор и беше малко по-назад от очакваното. Междувременно Сам Лоус (Mark VDS Дукати) отпадна от надпреварата.

В следващите обиколки Разгатлиоглу и Булега си размениха на няколко пъти водачеството. Турският пилот все пак поведе и започна да отваря преднина. Малко по-назад Баутиста падна на завой №10. Двукратният световен WSBK шампион  успя да се върне в състезанието, но вече беше в дъното на подреждането.

Разгатлиоглу спечели и суперпол надпреварата в Мизано. Турският пилот записа втори пореден успех на емблематичното италианско трасе. Втори и трети завършиха Булега и Алекс Лоус.

Четвърти и пети се класираха Андреа Локатели (Ямаха) и Андреа Яноне (GoEleven Дукати). Шестото място остана за Аксел Басани от тима на Кавазаки. В топ 10 влязоха още Икер Лекуона (Хонда), Джонатан Рей (Ямаха) Данило Петручи (Барни Дукати) и Доминик Агертер (GRT Ямаха).