Начало Други WTCC: Мюлер с безпроблемна победа в първия старт на Хунгароринг

WTCC: Мюлер с безпроблемна победа в първия старт на Хунгароринг

60
0
Иван Мюлер

Иван Мюлер спечели първия старт от петия кръг на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), който се провежда този уикенд на пистата Хунгароринг до Будапеща. Французинът бе притиснат на старта, но се измъкна пред съотборника си в Шевроле Роб Хъф. Атакуващият от външната страна Габриеле Таркини (Сеат) се сбута с британеца и излетя от трасето, което сложи край на надпреварата за него.

Така шампионът поведе, а зад него се наредиха Хъф и Ален Меню с третия Круз – същият ред като в квалификацията. До финала на състезанието те не бяха обезпокоявани и единствено Роб опита веднъж атака срещу Мюлер, която обаче остана неуспешна.

Да спечелиш никъде не е лесно, дори тук в Унгария. Стартът на състезанието бе най-трудният момент за мен, тъй като трябваше да отбранявам позицията си – коментира след петата си победа за сезона Мюлер.

Повече битки се водеха зад Шевроле-тите. Публиката бе крайно въодушевена от борбеността на местната звезда Норберт Михелиц (BMW). Унгарецът дебна в продължение на няколко тура Пепе Ориола, като накрая успя да се справи с него. Във финалната обиколка обаче битката му с Том Коронел се ожесточи, Михелиц изпусна пистата и в крайна сметка видя карирания флаг седми. Пред него се класираха Мехди Бенани, Тиаго Монтейро и Коронел.

В точките влязоха още Ориола, Алекс Макдауал и Габор Вебер.

Вторият старт на Хунгароринг е днес следобед.