Начало Рали X-Raid със седем коли на рали Дакар

X-Raid със седем коли на рали Дакар

60
0
X-raid,Мини,Петерханзел

Шест автомобила Mini и един BMW X3, десет сервизни камиона и два състезателни изпрати екипа на X-Raid в края на ноември към Перу. Победителите от миналата година поеха по дългия 8300 км път към Лима, където на 5 януари ще започне поредното издание на легендарното рали Дакар.

Четирима пилоти бяха известни отдавна. Това са победителите от миналата година Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре, Нани Рома и Мишел Перен, двамата руснаци Леонид Новицки и Константин Зилцов, както и Кжищоф Холовчик заедно с Фелипе Палмейро. Към тях се присъединиха Борис Гарафулик и Жил Пикар, германците Щефан Шот и Холм Шмидт. Единственото BMW X3 ще бъде управлявано от аржентинеца Орландо Теранова с навигатор португалеца Пауло Фиуза.

„През тази година ще можем да разчитаме на познати пилоти“, обясни тим мениджърът на X-Raid, Свен Квандт. „Почти всички участваха с нас и за Дакар 2012, а Орландо кара за нас през 2011 г.“

Състезанието започва в столицата на Перу, Лима, на 5 януари 2013 г. От там пътя тръгва по крайбрежието на юг и след кратко влизане в Чили, пътят минава през аржентинските Анди, където на 13 януари в Сан Мигел де Тукуман ще бъде единствената почивка. Накрая пилотите ще минат през прочутите дюни на Фиамбала, от където ще минат отново през Андите, за да влязат в Чили. Финалът е на 20 януари в чилийската столица Сантяго.