Начало Рали Ягис Авджъ поведе вслед първата отсечка на рали България

Ягис Авджъ поведе вслед първата отсечка на рали България

48
0

Ягис Авджъ с Пежо 208 R5 бе най-бърз в първата отсечка на тазгодишното рали „България”. Турският пилот заедно със своя навигатор Бахадир Гюсенмез преодоля дългия 26.32 км етап Дюлино за 14:11.5 мин.

На 9.9 сек след него остана Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелиа с Мицубиши Лансър Ево 9. През тази година Стайков, който е шампион на България за 2016 г., се състезава с грузински лиценз. С трето време в етапа е Бурак Чукурова с навигатор Ведат Бостанджъ с Шкода Фабиа R5. Те изостават на 44.9 сек от Авджъ.

Най-напред от състезаващите се под флага на България пилоти е Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев (Ситроен DS3 R3), който постигна време 15:07.0 мин. След него на 21,2 сек е Тихомир Стрaтиев с навигатор Добрин Борисов с Пежо 208 R2.

От едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy най-бърз бе Мартин Коев, който изпревари с 15 сек Симеон Симеонов. Коев е 21-и в общото класиране.

В отсечката не стартираха Емил Денев/Пламен Панталеев с Фолксваген Поло, а в хода на етапа заради технически проблеми не завършиха 4-ма пилоти – Осман Угур, Драгомир Друмчев, Красимир Кръстев и Димитър Кондев.