Начало Рали Ярко Никара си осигури участие в рали Португалия с Продрайв

Ярко Никара си осигури участие в рали Португалия с Продрайв

73
0
Ярко Никара

Ярко Никара ще се състезава с Мини Джон Купър Уъркс WRC и Продрайв в рали Португалия през април. Това ще е третото му излизане с екипа от Бенбъри, като се надява, че ще компенсира разочарованието от Швеция. Във втория кръг от шампионата за 2013 г. той пропусна квалификацията след високоскоростна катастрофа в тренировките, а след това загуби 40 минути в третата отсечка заради засядане в снега.

Въпреки всичко Никара бе категоричен, че не цялото изживяване е било лошо. Той все пак успя да стигне финала на надпреварата.

През първия ден колата бе добра, но предната част бе малко нестабилна, отворих прекалено кривата на завой и се оказах в снега. Като цяло обаче имах подобрение и съм доволен от скоростта си. Учех все повече неща за колата, тъй като имах едва 20 км тестове преди състезанието. Останалите не само бяха с повече тренировки, но и познават отсечките значително по-добре от мен. Затова съм доволен от цялостното представяне. Сега гледам към Португалия. Карах там през 2009 г. в група N и харесвам ралито – коментира Никара.

Шефът на екипа на Продрайв Дейв Уилкок бе категоричен от своя страна, че 25-ото място в Швеция изобщо не отразява реалния потенциал на финландския пилот.

Трябва да се отбележи, че Ярко кара в първото си изцяло снежно WRC рали много добре – заяви той. – Беше начело на колоната и въпреки това демонстрира чудесна скорост, имаше отлични времена на контролите, като дори ги подобряваше с течение на надпреварата. Единствено излитането първия ден му коства финал в топ 10. Нямам търпение да го видим отново в колата в Португалия и се надявам на още участия. Всичко, което му е необходимо, е време зад волана, за да покаже истинския си потенциал.