Начало Автомобили За първи път у нас бе показан Audi А8

За първи път у нас бе показан Audi А8

186
0

Под светлината на прожекторите за първи път у нас бе показан новият флагман на Audi – лимузината А8. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. От 2018 г. Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новият A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя – турбодизелов 3.0 TDI (максимална мощност 286 к.с.) и турбо бензин 3.0 TFSI (340 к.с.).

Спортната гама на Audi ще бъде представена в София от новите модели с добавка RS и S към името си. Това са комбито Audi RS 4, хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров двигател в света (400 к.с.), като и Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red.

Пътят към бъдещето, изпълнен с иновации в посока изкуствен интелект и алтернативно задвижване, се показва от големия хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента – 56 км. Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела quattro доказва, че марката инвестира в комфорта на ежедневието на своите клиенти, без да затруднява обичайния ритъм на живот. Изложените модели ще потвърждават посланието на марката „Forget about the car. Audi is more”.

На свой ред Volkswagen предлага три премиери българската публика – чисто новият SUV модел Т-Roc, удълженият вариант на бестселъра Tiguan – Allspace със 7 места и обновеното Polo.

Новият субкомпактен високопроходим модел T-Roc e четвъртият играч на производителя от Волфсбург в SUV сегмента и продължава амбициозната офанзива в този клас. Моделът е с експресивен дизайн, има спортни пропорции, предлага избор от мощни двигатели, задвижване 4×4, различни елегантни цветови комбинации за екстериора и интериора. Има възможност за фабрична оптична спортна тунинг версия. Колата е оборудвана с най-модерните асистиращи системи, както и иновативни възможности за свързаност и онлайн услуги. Т-Roc ще стартира продажбите си на българския пазар към края на годината.

Новият Tiguan Allspace попълва нишата между Tiguan и Touareg в гамата на марката. Сега вече моделът има опция за 7 места, като каросерията е удължена с 215 мм, а междуосието – със 109 мм. Максималният товарен обем при 5-местна конфигурация нараства с 265 литра до 1920 литра, типична повече за вановете. Има избор от шест двигателя с мощност от 150 к.с. до 240 к.с., а задвижването на четирите колела 4Motion и автоматичната скоростна кутия с двоен съединител DSG са серийни при вариантите с мощност над 180 к.с.

Шестото поколение на градския модел Polo продължава успешната история на модела, от който вече са продадени повече от 14 милиона екземпляра. Това всъщност е най-голямото Polo, произвеждано изобщо. Общата му дължина е вече 4053 мм, а удълженото с 94 мм междуосие прави комфорта на возене още по-добър. Германските конструктори са постигнали истинско чудо с вътрешното пространство. За всяко от местата има повече простор, а багажният обем е увеличен с 25%, до минимум 351 литра.

Новото Polo се изкачва в по-висока категория и в технологично отношение, като предлага възможност на напълно дигитален кокпит, нови аудио и навигационни оборудвания, Blind Spot Detection (предупреждение за наличие на опасност в мъртвите зрителни зони), ACC (автоматичен адаптивен темпомат) и предни LED светлини, същите като на Golf. А системата Front Assist (активно следене на дистанцията и автоматично спиране при опасност) е включена в стандартното оборудване.