Начало Рали Защитата на титлата бе по-трудна от спечелването й първия път, заяви Ожие

Защитата на титлата бе по-трудна от спечелването й първия път, заяви Ожие

33
0

Защитата на световната титла във WRC е била по-трудна за Себастиен Ожие, отколкото да спечели короната за първи път в кариерата си. Това призна френският пилот при получаването на трофея си по време на гала церемонията на ФИА в Доха (Катар).

– Чувството да спечеля отново титлата бе фантастично и е чест да съм на сцената редом с толкова велики имена в спорта – заяви Ожие. – Преди всичко съм доволен, че с Жулиен [Инграсиа] отново взехме титлата. Изумително е да изпълниш мечтата си и да станеш световен шампион, но е дори още по-прекрасно успешно да защитиш короната. Изминалият сезон определено бе по-труден от предходната година, тъй като водихме вълнуваща битка със съотборниците ни Яри-Мати Латвала и Мика Антила почти до последния старт. Бих искал да благодаря на отбора, тъй като с Жулиен имахме перфектна кола за всеки старт.

Латвала и Антила завършиха втори в първенството, а третата позиция зае третият екипаж с Поло R WRC Андреас Микелсен/Ола Флоен.

Инграсиа пък не можеше да присъства на церемонията в Доха, но напълно споделяше мнението на Себастиен:

– Винаги е по-трудно да защитиш титлата, отколкото да я спечелиш за първи път. През 2014 г. се борихме срещу най-трудните опоненти, които може да откриеш в ралитата: съотборниците ни. И най-хубавото е, че отборът винаги ни подкрепяше и позволяваше на екипажите да водят битка помежду си.