Начало Рали За 35 –та поредна година Рали България се печели от чужденец

За 35 –та поредна година Рали България се печели от чужденец

71
0

Басо (Италия) с ФИАТ Пунто Абарт S2000, спечели Рали България като остави зад себе си Димитър Илиев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Крум Дончев със Субару Импреза
###
Снимки Любомир Асенов

Лидерът в Европейския рали шампионат, Джандоменико Басо (Италия) с ФИАТ Пунто Абарт S2000, защити титлата си на Рали България като остави зад себе си българските пилоти Димитър Илиев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Крум Дончев със Субару Импреза.

Басо, напълно оправда очакванията на специалистите, че благодарение на много по-добрия си автомобил е твърд фаворит за победата и финишира с неофициално време от 2:31:58.9 часа. ЛИдерът в българския шампионат Димитър Илиев е на 1:28.5 минути зад него, а Дончев изостава на 1:53.6 минути.

Радослав Козлеков с Мицубиши Лансър Ево 9 отпадна нещастно след като получи повреда в двигателя по време на прехода към 13-тия специален етап. След отпадането му преди последната отсечка на четвърто място излезе. младия ни пилот Георги Танев със Субару Импреза WRX. Той обаче беше изпреварен от поляка Михал Соловов с Мицубиши Лансър Ево 9 с 3.3 секунди и това беше достатъчно да отстъпи позицията си и да остане пети в крайното подреждане на едва 2.9 секунди зад съперника си.

На последната отсечка отпаднаха Роман Одложник/Мирослав Фанта с Рено Клио S1600. Чехите излетяха от трасето, но за радост пилотът и навигаторът са невредими.

коментари