Начало BG спорт За ФИА спортната власт в България е СБА

За ФИА спортната власт в България е СБА

365
0

На посещение у нас бе д-р Вернер Краус – почетен президент на ÖAMTC и на ФИА за Централна Европа. Като представител на световната автомобилна централа, той се запозна със ситуацията в отношенията на Съюза на българските автомобилисти и Българската федерация по автомобилен спорт.

Срещата бе в СБА. Първите думи на д-р Краус бяха, че за ФИА единствената спортна власт в България е СБА.  За международната федерация не е проблем да се организира спортна дейност от СБА в бъдеще, без участието на БФАС.

Той изтъкна важността на рали „България“ за региона се запозна с подготовката за провеждането му.  Директорът на ралито Камен Михайлов представи детайли, свързани с подготовката. Д-р Вернер Краус ще информира ръководството на ФИА за ситуацията у нас.

На срещата присъстваха още председателят на СБА инж. Емил Панчев, завеждащият международната дейност в СБА Камен Михайлов, членът на УС на БФАС Калоян Станчев, който е избран за председател, но не е встъпил в длъжност, Георги Янакив – младши, член на комисията за сигурност на ФИА, Георги Михайлов и Марио Нецов, които се занимават с международните връзки в СБА.

Автомобилните състезатели Екатерина Стратиева и Илия Царски, а също и Валя Панталеева, която от дълги години е в автомобилния спорт като съдия и наблюдател, запознаха госта с проблеми, свързани с автомобилния спорт у нас.