Начало Рали За Кен Блок смесените етапи в Испания били доста трудни

За Кен Блок смесените етапи в Испания били доста трудни

42
0
??? ????

Началният ден на отминалото рали Испания е бил един от най-тежките в кариерата на Кен Блок заради смесените етапи, сподели американецът.

През въпросния първи ден рали Испания съдържаше 3 отсечки като първата и последната бяха на смесен тип повърхност (и макадам и асфалт), а втората само на макадам. По тази причина на Блок за първи път се наложи да кара с гуми за макадам дори на асфалтовите отсечки и това не му се стори много лесно. Въпреки това пилотът се справи дори със сполетял го по-късно инцидент, за да вземе първите си точки във WRC.

Да карам с гуми за макадам на асфалт, бе истински трудно – сподели Блок. – Колата вибрира доста сериозно, няма никаква прецизност. Всеки път, когато излезехме от чакъл на асфалт ми отнемаше време да свикна с поведението на автомобила. Бе наистина трудно, но се справихме. Инцидентът през втория ден бе заради записките. Сгрешили сме, когато сме ги правили. Когато стигнах въпросния завой, излязохме от пътя и се озовахме в полето. За нещастие, докато се опитвахме да се върнем на пътя, заради топлия ауспух тревата наоколо се подпали. Затова трябваше да излезем и да изгасим пожара. След това всичко бе наред и успяхме да запишем точки.

Кен Блок същевременно призна, че му е отнело малко повече време, отколкото е предполагал, но в крайна сметка е много доволен, че е успял да спечели точки в шампионата. Последното рали на пилота за сезон 2010 ще бъде финалният кръг от календара – рали Великобритания (11-14 ноември).