Начало Рали За Латвала рали Финландия ще е старт номер 100

За Латвала рали Финландия ще е старт номер 100

35
0
Яри-Мати Латвала

За Яри-Мати Латвала участието в предстоящото рали Финландия (28-31 юли 2011 г.) ще бъде старт номер 100 в световния рали шампионат.

Пилотът на Форд Латвала е едва 26-годишен, но вече има 99 участия зад гърба си в най-елитната категория на рали спорта изобщо. В тази връзка рали Финландия в края на седмицата за него ще е много по-специално и той ще стане най-младият пилот в историята на WRC със 100 участия.

Нещо повече, миналата година Яри-Мати успя да спечели надпреварата, ако успее да повтори триумфа си и сега, това ще се случи точно в стотното му участие в кръг от световния рали шампионат.

В седмицата преди рали Финландия Латвала тества в продължение на два дни с екипа си Форд. След края на изпитанията той сподели:

– Колата е станала много по-стабилна с изминаването на сезона и поведението й е прекрасно на скоростни отсечки и скокове. Финландия е бързо рали, в което пилотите трябва да знаят собствените си лимити и да бъдат разумни. Не искаш да се страхуваш зад волана, но трябва да си способен да усещаш страха и да разбираш къде е границата.

По повод на стотния си старт във WRC Латвала допълни:

– Усещането да достигнеш 100 участия е странно. За мен, пилот който достигне 100 участие, е бил в спорта дълго време. Аз съм само на 26 години и не се чувствам сякаш съм бил във WRC дълго време. А може би, всъщност съм!