Начало Рали За Райконен Турция е стъпка в правилната посока

За Райконен Турция е стъпка в правилната посока

34
0

Петото място в генералното класиране на Райконен в рали Турция е знак, че се движи в правилната посока, твърди самият пилот.

По време на надпреварата в Истанбул Кими бе сред малкото пилоти, които успяха да се опазят от проблеми. Освен това бе вторият по ред старт, в който финландецът успя да вземе точки, след като се класира осми в Йордания. Постижението има още по-голямо значение като се има предвид, че това е едва третата надпревара за Райконен на макадам.

„Това е знак, че се движим във вярната посока – коментира Кими. – В Йордания скоростта не бе толкова добра, но приключихме ралито успешно. В Турция бе малко по-добре и финиширахме пети. В интерес на истината не направихме нещо кой знае колко различно. Бе просто въпрос на това, че имахме повече време в колата и при описването на етапите. На места се чувствах уверен, на други по-малко. Но със сигурност, резултат като този помага.“

Райконен няма да участва в следващия кръг в Нова Зеландия, но се надява да има възможност да тества автомобила преди следващото си рали.