Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За тестовете имаме по-голям екип, отколкото за състезание, обясни Хорнер

За тестовете имаме по-голям екип, отколкото за състезание, обясни Хорнер

744
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка: Ред Бул Контент Пуул

За тестовете екипът на Ред Бул има по-голям екип, отколкото за състезателен уикенд през сезона. Това обясни спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер по време на днешния първи ден от изпитанията на Каталуня.

Тази година тимовете имат само 6 дни за изпитания в Барселона спрямо 8 в предните няколко години. Заради това екипите се опитват да използват максимално времето за подготовка. За целта в Ред Бул изглежда са ангажирали повече хора от екипа за работа на тестовете.

„За тестовете имаме дори повече хора, отколкото за състезание, каза Хорнер пред F1 TV Pro. – Имаме два екипа и нощна смяна. Единият работи сега, а хората от другия спят и по-късно следобед към 5-6 часа ще поемат работния процес. Те ще анализират данните през нощта “

Хорнер заяви още, че в първите 3 дни от тестовете отборите съсредоточават вниманието основно върху себе си и работата по своята кола. След това за вторите изпитания вече гледат повече какво вършат конкурентите.

„Неизбежно хората правят снимки на различните коли, които ще бъдат анализирани от всички отбори“, добави Кристиан. – Но програмата ни е фокусирана основно върху това да научим колкото може повече за тези 6 дни.“