Начало Избрани Зайдл: Търпението бе ключът към страхотния резултат на Макларън в Сингапур

Зайдл: Търпението бе ключът към страхотния резултат на Макларън в Сингапур

774
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл, снимка Макларън

Андреас Зайдл бе изключително доволен от развоя на Гран при на Сингапур. Шефът на Макларън похвали екипажите на питуола заради тяхното спокойствие и хладнокръвие по време на сложната надпревара на пистата Марина Бей.

Британският отбор си тръгна от Сингапур с 22 точки след като Ландо Норис и Даниел Рикиардо финишираха на четвърта и пета позиция. Това бе един от най-силните резултати за Макларън от началото на сезон 2022 в F1.

Двамата състезатели на базирания в Уокинг екип нямаха никакви проблеми и успя да избегнат капаните на мократа улична писта в Сингапур. Освен това Норис и Рикиардо смениха своите гуми в най-подходящия момент и спечелиха време спрямо своите съперници.

Представянето на австралиеца бе повече от впечатляващо, тъй като той потегли едва 16-ти. Освен това той не разполагаше с последните актуализации, внедрени в болида на неговия съотборник. Все пак Рикиардо отново показа колко добре се справя в подобни тежки и трудни за каране условия.

„Екипът и двамата ни пилоти в много трудни условия, за да постигнем максимален резултат“, каза Зайдл.

„Действията на хората на питуола както и добрата комуникация с пилотите, намериха правилния баланс между това да се опитаме да постигнем страхотен резултат. В същото време успяхме сме търпеливи и да не поемаме излишни рискове.“

Решението за преминаване от интермедия към сликове беше огромно предизвикателство за всички тимове. В Мерцедес решиха да рискуват и сложиха гуми медиум на автомобила на Ръсел. Младият британец изпитваше огромни затруднения, тъй като на повечето места имаше голямо количество вода. Същевременно от Макларън решиха да не поемат излишни рискове и решиха да изчакат евентуално появяване на виртуална или реална кола за сигурност.

„Най-важното нещо днес беше да се уверим, че ще запазим добрият резултат, който бе на масата. Търпението бе ключът към страхотния резултат на Макларън в Сингапур. Поемането на излишни рискове можеше да доведе до катастрофални последици за тима. Искам да благодаря и на състезателния ни директор Андреа Стела. Той, заедно с целия екип се справиха по перфектен начин в тази толкова трудна ситуация.“

„Очевидно беше добре да наблюдаваме какво прави Джордж, след като премина толкова рано към гумите медиум. В определен момент беше ясно, че това беше излишен риск, който ние не искаме да поемаме.“

„Така или иначе успяхме да се възползваме от предоставените ни възможност. Даниел направи спирането си в точния момент и не загуби толкова време заради колата за сигурност.“

Шефът на Макларън бе особено доволен от Рикиардо. Австралиецът записа най-доброто си класиране в последния си сезон като пилот на британския тим.

„Силното състезание и добрият резултат бяха така необходимият стимул за австралиеца. Въпреки че Рикиардо напуска Макларън в края на годината, Зайдл искрено се радваше за постижението на своя пилот.

„Трябва да кажа, че и двамата ни състезатели се представиха страхотно. Беше много сложно. Видяхме много пилоти да излизат дълго или да се забиват в бариерите. Все пак нито Ландо, нито Даниел не се удариха в стените. В допълнение те показаха, че са двама пилоти от световна класа. Това ни помогна да постигнем много важен резултат за битката ни с Алпин в шампионата на конструкторите.“

„Очевидно много се радвам  както за Даниел, така и за всички, които работят по автомобила му. Най-накрая постигнахме такъв страхотен резултат. Не трябва да забравяме, че той потегли 16-ти и финишира пети. Това е напълно заслужено, като се има предвид цялата ангажираност и цялата работа, която положиха Даниел и неговият екип през годината. Затова съм много щастлив за него“, допълни Андреас Зайдл.