Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун с нов договор – остава начело на Макларън поне до...

Зак Браун с нов договор – остава начело на Макларън поне до 2030 г.

685
0
Зак Браун
Зак Браун; снимка: Макларън

Зак Браун ще продължи да ръководи Макларън поне до 2030 г., след като подписа нов договор с компанията. Американският мениджър се присъедини към екипа от Уокинг през 2016 г. От април 2018 г. е главен изпълнителен директор на цялата Макларън Технолъджи Груп, в чийто състав е и Макларън Рейсинг.

От Уокинг отбелязаха, че Зак Браун имаше решаваща роля за развитието на концерна и разширяването на дейностите му.

„Зак демонстрира изключителни лидерски качества и бе водеща сила в развитието на Макларън Рейсинг. Продължаването на договора му демонстрира увереността ни в способностите му да изведе този отбор до още по-големи успехи“, заяви изпълнителният председател на Макларън Груп Пол Уолш.

Самият Зак Браун заяви, че е развълнуван от възможността да продължи да работи с Макларън Рейсинг

„Привилегия е да се трудя с толкова талантливи мъже и жени във всички дисциплини, в които участва Макларън“, допълни той.

Междувременно Оскар Пиастри и Ландо Норис завършиха петъчните тренировки на пистата Албърт парк на седма и девета позиция

„Първият ден в Мелбърн като цяло не беше лош“, обобщи Пиастри, който е роден буквално на броени минути от пистата.

„Представянето ни беше малко непостоянно, но определено имаше положителни знаци. Ще прегледаме данните и ще видим какво бихме могли да подобрим за утрешния ден. Но е хубаво да карам у дома. Имаме какво да анализираме и ще се постараем. Настроен съм оптимистично“, каза Пиастри, чиято баба намина през Макларън да остави малко сладки за екипа.

Норис определи деня си като приличен. Той отбеляза, че не се е чувствал достатъчно уверен зад волана заради поривите на вятъра.

„Чувството не бе най-доброто възможно, но мисля, че темпото ни е прилично. Все още ни предстои доста работа, за да извлечем максимума от колата си. Но сме в битката и това би трябвало да направи нещата утре вълнуващи“, допълни англичанинът.

Шефът на тима на Макларън Андреа Стела коментира, че първият ден на екипа в Мелбърн бе продуктивен.

„Успяхме да тестваме всички неща в програмата си. Представянето ни бе окуражаващо от гледна точка на скоростта ни. Болидът като цяло се държи добре, но има какво да подобрим“, добави Стела.