Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун се надява повече отбори да се борят за титлата

Зак Браун се надява повече отбори да се борят за титлата

688
0
Ландо Норис, Зак Браун и Даниел Рикиардо
Ландо Норис, Зак Браун и Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Зак Браун се надява възможно повече отбори да се борят за титлата тази година. Изпълнителният директор на Макларън смята, че новите технически разпоредби могат да доведат до по-голяма борба за челните места.

Според него главата цел за сезон 2022 е три или четири отбора да имат реален шанс за успех.

Новите технически правила ще променят вида на болидите. Те ще са с променена аеродинамика с цел по-лесни изпреварвания. Браун очаква новите коли в комбинация с 18-инчовите гуми на Пирели да направят шампионата още по-вълнуващ за зрителите по света.

„Mисля, че ще има победители и победени. Определено очаквам големи изненади. Бих се изненадал, ако имаме голяма доминация на някой отбор. Може да се повтори ситуацията от 2009. Тогава екипът на Браун доминираше за кратък период от време, преди да бъде настигнат от своите съперници“, каза Браун.

„Ограничението на разходите ще окаже сериозно влияние. Можете да усетите напрежението, което е поставено върху екипите, когато се спре разработването на миналогодишната кола за сметка на тази за 2022. Така че ще се изненадам, ако разликите не станат по-малки. Надеждите ми са да пристигнем в Абу Даби с три или четири коли, които могат да се борят за световната титла“, завърши Зак Браун.

Междувременно Ландо Норис заяви, че e имало голям психически натиск върху него през 2019. Британецът е горд с това, че е споделил този проблем, който е помогнал на много хора да преодолеят този страх.

„Много съм щастлив да видя повече хора, които говорят за това и осъзнават, че за тях и хората около тях“, сподели Норис.

„Не мисля, че има негативен ефект от това. Това ще ви помогне да се оправите и със сигурност е полезно, ако имате много последователи. Това ще помогне и на хората, които се борят с такива проблеми“.

„Когато започнах да получават съобщения, според които помагам на много фенове и приятели да се почувстват много по-добре, бях впечатлен. Това е невероятно нещо и трябва да се види. Затова реших да говоря публично за това нещо, с цел да се опитам да помогна на възможно повече хора“, каза Ландо Норис.