Начало MotoGP News Зарко най-бърз и в третата тренировка на Ред Бул Ринг

Зарко най-бърз и в третата тренировка на Ред Бул Ринг

169
0
Йохан Зарко, Прамак
Йохан Зарко, снимка Прамак

Йохан Зарко беше най-бърз и в третата тренировка на пистата Ред Бул Ринг. Пилотът на Прамак Дукати затвърди доброто си представяне от вчерашния ден след като записа тур за 1:28.964 мин. Французинът единствен успя да слезе под границата от минута и 29 секунди за обиколка. Втори на 0.153 сек. финишира Фабио Куартараро с Ямаха, а трети на 0.316 сек. остана Джак Милър с Дукати.

Времето на Ред Бул Ринг бе слънчево и хладно. Температурите на въздуха и асфалта бяха съответно 19 и 22 градуса по Целзий. Всички състезатели бяха готови отново да атакуват новата версия на австрийското трасе.

Първото падане на новия шикан бе на Лоренцо Савадори. Италианецът изпусна предницата на своя мотор Априлия RS-GP при връщане на правата след първи завой.

Винялес и Марини също бяха много близо до контакт. Реми Гарднър също изпусна предницата на своя KTM и падна на завой номер 9. Бъдещето на австралийския новобранец в тима на Tech 3 не е сигурно след като вчера бе обявено привличането на Пол Еспаргаро. От следващата година сателитния тим на KTM ще бъде ребрандиран като Gas Gas Factory Racing.

Във втората половина от третата свободна тренировка на пистата Ред Бул Ринг Мир и Милър подобриха времето на Зарко и заеха първите две позиции. Състоянието на трасето ставаше все по-добро и позволяваше записването на все по-бързи обиколки. Бастианини също подобри своя резултат и зае първото място.

Алейш Есапргаро също изпитваше затруднения на Ред Бул Ринг. Подобно на съотборника си Лоренцо Савадори, испанецът изпусна предницата на своя мотор на изхода от новия шикан.

В края на сесията на Ред Бул Ринг Куартараро записа най-добро време. Французинът иска да бъде на възможно по предна позиция на утрешния старт, за да успее да натрупа преднина пред моторите на Дукати. Зарко обаче не бе казал последната си дума и подобри постижението на сънародника си. 32-годишният състезател от Кан се надява да запише втори пореден полпозишън след този в Силвърстоун и най-накрая да грабне първия си успех в MotoGP. Третото място бе за Джак Милър от Дукати.

Следващите три позиции бяха заети от Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Франческо Баная (Дукати) и Енеа Бастианини (Грезини Дукати). Директно място в Q2 намериха още Алекс Ринс със Сузуки, Брад Байндър (КТМ), Маверик Винялес (Априлия) и Жоан Мир (Сузуки). Всички останали пилоти трябва да преминат през Q1, като най-добрите двамата ще имат право да продължат напред.