Начало MotoGP News Зарко най-бърз след първите две свободни тренировки в Тайланд

Зарко най-бърз след първите две свободни тренировки в Тайланд

141
0
Йохан Зарко, Прамак Дукати
Йохан Зарко, снимка Прамак

Йохан Зарко беше най-бърз след края на първите две свободни тренировки за Гран при на Тайланд в MotoGP. На пистата Чанг Интернешънъл пилотът на Прамак Дукати записа най-бързата обиколка за 1:30.821 мин. Втори на 18 хилядни финишира Франческо Баная с Дукати, а трети остана съотборникът на Зарко Хорхе Мартин.

Тайланд посрещна MotoGP със сухо и топло време. Температурите на въздуха и асфалта по време на първата тренировка бяха 28 и 20 градуса по Целзий. Сред първите пилоти на пистата бе Данило Петручи. Италианецът замества контузения Жоан Мир в заводски тим на Сузуки. Също така Тецута Нагашима кара на мястото на Такааки Накагами в тима на LCR Хонда.

В началото на сесията не липсвах катастрофи и грешки. Марк Маркес падна на трети завой, а Оливейра- на последния. Шесткратният световен шампион в MotoGP се надява да защити успехите си от първите издания на Гран при на Тайланд през 2018 и 2019 г.

Маркес даде най-добро време в първата тренировъчна сесия в Тайланд, следван от Куартараро и Милър. Зарко остана 12-ти, докато Баная бе 6-ти.

Условията на пистата Чанг ставаха все по-добри до старта на втората свободна тренировка. Температурите на въздуха и асфалта бяха 28 и 34 градуса по Целзий.

Още в началния етап на сесията имаше драматични моменти. Куартараро не бе доволен от поведението на Лука Марини. Италианецът следваше пилота на Ямаха в продължение на малко повече от обиколка.

С напредване на втората свободна тренировка в Тайланд състезателите подобряха своите времена. Маркес и Куартараро показваха много добро състезателно темпо, което може да им помогне в неделното състезание, стига да не завали дъжд.

В крайна сметка Зарко излезе начело след края на днешния ден в Тайланд. След французина завършиха Баная, Мартин и Марини (VR46 Дукати). Пети и шести финишираха Мигел Оливейра (КТМ) и Марк Маркес (Хонда). Топ 10 допълниха Алейш Еспаргаро (Априлия), Фабио Куартараро (Ямаха), Енеа Бастианини (Грезини Дукати) и Марко Безеки (VR46 Дукати).