Начало Рали Заводският тим дава увереност и шанс да покажеш на какво си способен,...

Заводският тим дава увереност и шанс да покажеш на какво си способен, заяви Аткинсън

26
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън вярва, че може да си върне формата от 2008 г., когато за последно бе пилот в заводски отбор от световния рали шампионат. Пилотът на Хюндай взе тогава пет подиума и стана пети в крайното класиране. Тази година той ще споделя втория i20 WRC с Дани Сордо и Юхо Ханинен – тримата ще карат в определени стартове за тима.

Според австралиеца дори частична програма му дава шанс да подобри представянето си:

Определено е така – има огромна разлика в това да си част от заводски отбор и аз вече го забелязвам. Дава ти увереност и означава, че можеш да гледаш напред, към следващото рали. Освен това опознаваш екипа и колата много добре, а това е жизненоважно, ако искаш да успееш – заяви 34-годишният състезател.

Аткинсън е смятан за изключително талантлив от самото начало на кариерата си. След оттеглянето на Субару обаче той има спорадични изяви със Ситроен C4 WRC, Ситроен DS3 WRC и Мини Джон Купър Уъркс WRC. Най-добрият му резултат е пето място – с С4 в Ирландия през 2009 г. и с Мини в Германия през 2012-та.

Обстоятелствата не са лесни за разбиране, така че нямаш възможност да покажеш наистина какво можеш. Програмата с Мини бе малко по-дълга, но пак не бе достатъчно. Сега имам шанс да съм отново част от заводски отбор – възможност, която чаках цели пет години – допълни Крис.

В Хюндай ще уточнят програмата на Аткинсън заедно с тези на съотборниците му. Той вероятно ще участва в родината си, като освен това работи като посланик на Хюндай Австралия. Дебютната му надпревара може би ще е Мексико, където през 2013-та финишира шести със Ситроен.