Начало Рали Жеков и Раева прекратяват участието си Hyundai Racing Trophy

Жеков и Раева прекратяват участието си Hyundai Racing Trophy

39
0

Васил Жеков и Алекс Раева прекратяват участието си в едномарковия шампионат на Хюндай Рейсинг Трофи. Причината за отказването им е финансова, като двамата остават тандем и може да участват отново в бъдеще в рали състезания.

В началото на сезона Васил Жеков спечели рали Сибиу с навигатор Бойко Шопов, който замести Раева, чиято кариера като певица, актриса и телевизионна водеща не й позволи да се включи още от първия кръг. Екипажът отпадна в рали България докато бе в битка за победата. Жеков спечели и рали Средна гора, последен кръг в Hyundai Racing Trophy 2015, което бе дебютното му състезание за шампионата.

„Причината да прекратим участието си в Hyundai Racing Trophy е изцяло финансова, коментира Васил Жеков. – Харесва ми много формата на шампионата, идеята му и реализирането му. Доказахме се като много бързи пилоти и спечелихме две от трите състезания, в които участвахме. Бихме се върнали веднага, ако шампионатът преразгледа финансовата си политика за участниците. Алекс ме подкрепя напълно. Оставаме тандем и търсим възможност да участваме отново. Планът ни е да се върнем в състезанията и родните шампионати с по-мощен автомобил.”

„Все още съм начинаеща в този завладяващ спорт, но не е нужно да си много напреднал, за да знаеш ,че всеки човек трябва да се развива, каза Раева. – Васил има качества, които вече изискват по-мощен автомобил и най-малкото, което мога да направя е да го подкрепя избор му. Това е тежко решение по време на такива тежки състезание, но Господ обича смелите.”