Начало Рали Жесток дуел на Стайков с Ал Кетби в рали Сърбия

Жесток дуел на Стайков с Ал Кетби в рали Сърбия

38
0

Рашид ал Кетби и Карина Хеперле с Форд Фиеста R5 водят след първия ден на рали Сърбия – кръг от европейския рали трофей и от шампионата на България. Само на 24 сек. след него са лидерите в нашия шампионат Пламен Стайков – Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9. На трета позиция са Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов също с Мицубиши Лансър Ево 9, които изостават на 3:23,7.

Първите три отсечки спечели Ал Кетби, а Стайков бе на 10 сек. След това той дръпна с 13 сек., но Пламен спечели второто минаване на Дубоко и намали на 10,3 сек. Стана ясно, че битката ще се реши в двете минавания на дългия 30 км етап Голден. Пламен спечели етапа с 20.6 сек. и поведе с 9.9 сек. След преминаването на Георги Василев и Стефан Добрев с Мицубиши Лансер Ево 9, етапът бе спрян за около 30 мин. заради струпване на публика.

Във второто минава на Голден Ал Кетби бе по-бърз от Стайков с 33 сек. и отново излезе начело с 24 сек. Йордан Атанасов удържа третото място, въпреки че смени диференциал след втората отсечка.

Шампиона на България за 2015 г. Василев е на 6-а позиция, а след него са Дилян Станков и Младен Карчев с Рено Клио. Двамата само трябва да завършат, за да се поздравят с титлата в клас RC4. Марко Стойчев и Йордан Батаклиев с Мицубишщи Лансер Ево 9 са на 8-о място. Марко е със чупен палец на десния крак и едва стъпва на него. Все пак дава газ с него и по-трудно спира. Марко излетя на два пъти от трасето, но се върна и продължи.

За съжаление отпадна Даниел Попов и чичо му Дилян Попов с Пежо 208 R2, които се движеха отличво. Дани леко удари задницата на колата, която обаче отскочи и подбра една ограда. Дъска от нея се заби в радиатора. Екипът нямаше резервен и приключи с участието си. Дани Попов бе разочарован. „Пилотска грешка!“- призна си чистосърдечно момчето.  От състезанието отпаднаха още Байчо Ненов – Щилян Тенчев със Ситроен С2, Димитър Димитров – Пламен Вълев с Хонда Сивик, Стефан Желязков и Йордан Манев със Ситроен Саксо.

Утре има 4 етапа. Същият този кошмарен Голден се минава още два пъти в обратна посока, а също и Дубоко, също в обратна посока.