Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жан Тод: Михаел Шумахер се бори с последствията от инцидента си, надяваме...

Жан Тод: Михаел Шумахер се бори с последствията от инцидента си, надяваме се на подобрение

4925
0
Жан Тод, Михаел Шумахер, Лука Бадоер
Жан Тод, Михаел Шумахер и Лука Бадоер; снимка: Ферари

Михаел Шумахер се бори в момента с последиците от инцидента, при който удари лошо главата си преди повече от 7 години, сподели през седмицата Жан Тод. Президентът на ФИА разказа пред немския вестник Билд, че надеждата е за подобрение в състоянието на бившия пилот, макар да не разкри подробности какво точно е положението при Шумахер.

Седемкратният световен шампион падна по време на ски в края на 2013 г. След няколко операции и месеци наред в изкуствена кома той бе преместен в дома си в Швейцария през 2014-та. От тогава досега обаче на практика липсва информация за състоянието му. Никой не дава такава, дори бяха водени няколко дела срещу различни издания, изнесли някакви данни за Шумахер.

„Изкарах много време с Корина от инцидента на Михаел на 29 декември 2013 г. Тя е невероятна жена и управлява семейството. Не очакваше такова нещо… Случи се внезапно и просто нямаше избор. Но се справя много добре. Аз й вярвам, тя ми има доверие.“

„Благодарение работата на лекарите и съдействието на Корина, която искаше той да оцелее, Михаел е жив, но с последствия. И сега се борят с това. Надяваме се нещата бавно, но сигурно да се подобрят“, сподели Жан Тод

На 15 септември по Нетфликс ще бъде пуснат документален филм за Михаел Шумахер, който неколкократно бе забавян заради различни проблеми. Той е създаден изцяло с подкрепата на семейството му. В лентата има интервюта с децата на седемкратния световен шампион, с Жан Тод и редица други хора от света на Формула 1.

„Корина Шумахер искаше да направим истинско повествование. Да покажем Михаел такъв, какъвто е – с всичките му добри и лоши моменти, без никакво замазване. Изключително вдъхновяваща жена, която остави дълготрайни впечатления у всички ни“, заяви режисьорката на филма Ванеса Нокер.

Синът на Михаел Мик Шумахер спечели през 2020 г. шампионата Формула 2 и през 2021-ва стана част от екипа на Хаас във Формула 1. Дебютният му сезон върви нелеко, тъй като колата на американския тим е трудна за управление. Няколко тежки катастрофи на 22-годишния състезател също не помагат за по-плавното протичане на състезателната година, но той се старае да научи колкото се може повече за работата в Гран при.

„Мик е от хората, които винаги ще имат специално място в сърцето ми и това на съпругата ми Мишел Йео. Цялото семейство Шумахер е много близко за нас. С Михаел работихме страхотно и изградихме прекрасни взаимоотношения. А децата постоянно бяха там. Разбира се, Михаел и Мик са една кръв и имат еднакви цели, но условията, в които се състезават, са напълно различни“, допълни Тод.