Начало Рали Жесток дуел между Илиев и Дончев в рали Сливен

Жесток дуел между Илиев и Дончев в рали Сливен

51
0

Както се и очакваше, истинската битка в 33-ото рали Сливен започна със специалните етапи из Балкана. Лидер във временното класиране е екипажът на Виваком рали тим Димитър Илиев и Янаки Янакиев с Шкода Фабия S2000. Само на 2,2 сек. след тях обаче са другият български дует, кандидат за победата – Крум Дончев и Петър Йорданов (Глобул рали тим) с Форд Фиеста R5.

Двубоят между двамата започна още на Моллова гора 1, като Крум бе само на 1,2 сек. от Митко. На Котел разликата бе 0,9 сек. и преднината набъбна на 4 сек. На Стара река 1 обаче, която обикновено е възлова в рали Сливен, стартиралият с номер 1 Александър Салюк с Шкода Фабия S2000 спука гума и Митко загуби ценни секунди, когато го застигна. Както се изрази Митко: Благодаря на Салюк, че ме пусна. Когато го застигнах летях прах, парчета гума, но за щастие го изпреварихме сравнително бързо. Крум също застигна украинеца, но в края на етапа и затова нямаше проблеми.

Трети в Класирането е шуменският екипаж Мартин Сурилов  и Здравко Здравков с Мицубиши Лансер Ево 9 на 19,9 сек. След него е турчинът Фатих Кара с ФИАТ Пунто S2000 на 1:21,7. Салюк е едва на 8-а позиция.