Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жу не обръща внимание на слуховете за бъдещето му в F1

Жу не обръща внимание на слуховете за бъдещето му в F1

394
0
Гуаню Жу
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу не обръща внимание на слуховете за бъдещето му в F1. Пилотът на Заубер заяви, че остава изцяло фокусиран върху представянето си на пистата и се надява догодина да запише по-добри резултати.

Жу бе подложен на критики още преди да запише първия си старт в F1. Китаецът се присъедини към Заубер в началото на 2022 г. и доведе със себе си няколко спонсора. Затова мнозина наричаха Жу „платен пилот“ и се съмняваха в неговите пилотски качества

Коментарите по адрес на 24-годишният състезател се появиха и през втората половина на тазгодишната кампания. Бъдещето на китаеца в F1 и Заубер бе под въпрос заради колебливите му резултати. Предполагаше се, че той може да бъде освободен от екипа и заради оттеглянето на някои от спонсорите му. В крайна сметка обаче той подписа ново едногодишно споразумение с швейцарския отбор. Това означава, че той ще може да се включи в следващата Гран при на Китай, която се провежда край родния му град Шанхай.

Пилотът на Заубер отказа да коментира всички негативни твърдения по негов адрес. Според него, всичко това е свързано най-вече с „политиката“ в спорта.

„Това е политика. Хората казваха, че Серхио [Перес] ще се оттегли в Гран при на Мексико, но нищо не се случи. Тук се включват и слуховете, че Фернандо [Алонсо] ще смени отбора [за да се присъедини към Ред Бул]. Това е лудост“, сподели Жу.

„Всъщност разбирам повече за медиите, особено когато имаш други пилоти или от медиите на тази страна, които пускат слухове. Всичко това те кара да се притесняваш малко. Но отвътре навън знаеш какво се случва и доста лесно разбираш за всичко това“, добави пилотът на Заубер.

Предполагаше се, че от Заубер са обмисляли да наемат своето протеже Тео Пурчер. Французинът спечели титлата за сезон 2023 във Формула 2. В крайна сметка обаче Пурчер бе изпратен в Супер Формула. Разбира се, французинът може да се озова на стартовата решетка на F1 в бъдеще.

Жу постоянно подчертаваше, че основният му фокус е да остане в Заубер, а не да проучва възможности за преминаване в друг отбор от F1. Той също така настоя, че ще заглуши всички негативни коментари с представянето си през 2024 г.

„Не ми пука за това, честно казано! Това е като всички останали безумни коментари, които получих при първоначалното подписване на договора“, обясни състезателят на Заубер.

„Бях си казал: „Просто ще го оставя да тече, ще се уверя, че с представям добре на пистата и ще се уверя, че хората уважават защо съм тук.“

„Оттогава всичко е наред. Аз съм доста спокоен. Всъщност понякога е доста забавно да виждаш някои слухове, защото знаеш какво предстои – подписал си договора, но все още има слухове за други хора, които заемат част от мястото в съзнанието ти. Понякога това е доста смешно“, завърши Гуаню Жу.