Начало Рали Звезди от автомобилни шампионати ще се състезават на картинг в Берси

Звезди от автомобилни шампионати ще се състезават на картинг в Берси

57
0
Себастиен Льоб

Звезди от Формула 1, световния рали шампионат, сериите за издръжливост, GT, DTM и куп други първенства ще се съберат този уикенд в парижката зала Берси, където ще премерят сили на картинг.

Себастиен Льоб все още не се е отдал на почивка, след като взе осма титла във WRC и ще се състезава в надпреварите. Редом с него ще са пилотите от F1 Пол ди Реста и Адриан Сутил (все още очакващи решение от екипа си Форс Индия кой ще кара догодина в отбора), Карун Чандок, Жером Дамброзио. Френските надежди Ромейн Грожан (който току-що бе обявен за титуляр в Рено през 2012 г-), Жан-Ерик Верн и Жул Бианки ще се състезават в Берси, както и шампионът в европейската Формула Рено 3,5 Робърт Уикенс.

Себастиен Ожие също ще е в Берси и ще се изправи срещу Льоб за първи път, откакто напусна екипа на Ситроен във WRC. Той спечели Състезанието на шампионите в Дюселдорф в началото на месеца, когато дебютира като състезател на Фолксвагет.

Надпреварите за издръжливост също ще имат доста представители на картинг състезанието. Франк Монтани, Стефан Саразен и Себастиен Бурде – всичките от Пежо – ще се борят със старите съперници от Ауди и Ромейн Дюма, както и срещу шампионите в сериите Льо Ман Оливие Ломбард и Жулиен Жус.

На събитието ще са още третият пилот на Макларън в F1 Гари Пафет, пилотът на Ауди в DTM Филипе Албукерке и т.н. Поканен е и братът на световния шампион в Гран при за 2008 г. Люис Хамилтън – Никалъс. Той вече има няколко надпревари от Рено Клио Къп зад гърба си и продължава да трупа опит по пистите.