Начало Рали Звездно участие в рали Финског преди кръга от WRC в Швеция

Звездно участие в рали Финског преди кръга от WRC в Швеция

27
0
Мико Хирвонен,рали Швеция 2011

Цели 7 пилоти от световния рали шампионат са в стартовия списък за рали Финског, което се провежда този уикенд. Всички те ще го използват като подготовка за надпреварата в Швеция другата седмица.

Впечатляващата група се оглавява от Мико Хирвонен. Финландецът посвикна с управлението на Ситроен DS3 WRC, но макар условията в първия кръг в Монте Карло да бяха много променливи (караше се на настилка от сух асфалт през мокър до сняг и лед, на места и черен лед), то сега му предстои съвсем различно предизвикателство. Той проведе тест с колата, но има желание да види какво ще се случи и в реални състезателни условия.

Редом с него ще се появят Мадс Остберг и Ейвинд Брюнилдсен (с Фиести RS WRC за тима на Адапта), шампионът от IRC Андреас Микелсен (с Шкода Фабия), Пер-Гунар Андерсон (Протон Сатрия), първенецът от миналогодишната академия на ФИА Крейг Брийн (Форд Фиеста) и Андерс Грондал (със Субару от група N).

Имахме планиран рутинен тест преди Швеция, но това рали е само седмица преди надпреварата там и ни пасва перфектно. Този кръг от WRC календара е единственият на сняг и това го прави наистина много специален. С участието във Финског ще имаме възможност да изпипаме настройките си, както и да се подготвим добре като цяло – коментира Брийн.

Рали Финског се състои от осем отчески – 4 индивидуални етапа, които се преминават по два пъти. Състезателната дистанция възлиза на около 120 км.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.