Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: В паузата ще почиваме, а няма да решаваме за Кими

Аривабене: В паузата ще почиваме, а няма да решаваме за Кими

41
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене заяви, че тимът няма да решава бъдещето на Кими Райконен по време на лятната пауза във Формула 1. Тя вече започна като в следващите 4 седмици няма да има състезания. Ледения се надява да остане в Маранело, но няма договор за следващата година, а само опция за удължаване на контракта му. Според спекулациите обаче тимът няма да задържи финландеца, а ще го замени с неговия сънародник Валтери Ботас от Уилямс.

На въпрос дали бъдещето на Кими ще бъде решено в следващите седмици, Аривабене отговори, че има по-важни неща за вършене през това време. „Кажете ми защо да решаваме за Кими точно през лятната пауза?, каза Аривабене. – По време на нея обикновено си почиваш и не решаваш разни неща, не работиш или мислиш. Човек плува, катери се или ходи на Маутинбайк. Иначе няма да е почивка.

„Интересно е, че когато отговарям на този тип въпроси (свързани с Райконен), ми казвате, че винаги давам едни и същи отговори. Без да се замисляте, че винаги ме питате едно и също нещо. Но както казах последния път целта ни е да се фокусираме върху колата. Има време да говорим за пилотите.”