Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие доволен от духа и нагласата на Макларън в момента

Булие доволен от духа и нагласата на Макларън в момента

29
0

Тимът на Макларън трябва да си представи, че е възможно да гони победи при възраждането на сътрудничеството с Хонда, смята рейсинг директорът на екипа Ерик Булие. Той каза, че е много доволен от духа и нагласата на тима, но не си позволи увереността на главния изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис относно възможностите за успех на отбора от Уокинг догодина. Причината за това е поредната трудна година. И през 2014-та Макларън не взе победа, а подиум бе постигнат само в Австралия. Освен това първият тест на задвижващата система на Хонда се оказа много сложен заради поредица проблеми. Междинният болид на Макларън не можа да направи почти никакви обиколки.

Въпреки всичко Денис заяви при представянето на пилотския състав, че Макларън-Хонда трябва да доминира във Формула 1 и той не вижда причина това да не се случи още през първия сезон.

– Много съм доволен от духа на отбора понастоящем – заяви Булие. – Първата работа е да сме сигурни, че всички департаменти са подредени. Хората в компанията са с правилната нагласа. Променихме малко програмата си (след теста в Абу Даби), върнахме автомобила във фабриката за разследвания. Всички работиха безкрайно упорито в продължение на седмица, за да разберем какво не бе наред. Съставихме план за действие. Част от проблемите вече са оправени, предстоят някои допълнителни изпитания на стендовете. Не ставаше въпрос само за един проблем. Имаше грижи с хардуера и подаден грешен софтуерен код, така че първо трябваше да поправим хардуера, за да открием следващите неща.

На въпрос дали Макларън планира допълнителни тренировки преди общите предсезонни тестове, Булие не даде ясен отговор. Той също така не потвърди дали Фернандо Алонсо би провел изпитанията, ако бъдат насрочени такива:

– Не знаем кой би карал колата, ще видим. Не знам, все още няма решение. Трябва да изчистим всички проблеми, да изпълним тестовете на стенд, да сме сигурни, че всичко е поправено. Едва тогава – в началото на януари – ще видим какво ще правим по-нататък.