Начало Картинг Екшън във втория кръг от Републиканското по картиг на Лаута

Екшън във втория кръг от Републиканското по картиг на Лаута

226
0

При отлична организация и полупълни трибуни на картинг писта Лаута” в Пловдив се проведе II-кръг от Републиканския шампионат по картинг.

В клас ”Мини” състезанието спечели Георги Димитров, финиширал пред Георги Ташков и Кристиян Сармаджиев от ”Хидролифт”. Последен завърши Мартин Бакърджиев от тима на Мегапорт, който получи специална награда за дебют.

Денис Янев победи в клас ”Сеньор”, където се наложи над Ристо Вуков и Красимир Шарков.

В клас ”Интерконтинентал Джуниър” най-добър бе Дору Секеларю от Сенакс рейсинг, победил Митко Матев от ЮИки Рейсинг” и Алекси Иванович от Виктория Рейсинг”.

Най-атрактивно беше състезанието в ”Интерконтинентал А”. В него победителят от I кръг в Хасково Христо Василев остана втори. На най-високото място на почетната стълбица се качи Стефано Ловчанлиев от Виктория Рейсинг”, а трети успя да се класира Никола Върбицалиев. Пилотът на „Делта карт” отпадна заради повреда в първи манш, но спечели втората надпревара. Много силно кара и Мишел Георгиев от ”София Ауто”. Той завърши втори в първия манш, но бе дисквалифициран след като кантара показа, че е малко по-лек от допустимото минималното тегло. Заради това той стартира от последна позиция във втори манш. С отлично каране още по средата на състезанието Мишел успя да се изкачи до четвърта позиция.

При най-мощните в клас Интерконтинентал С отново безапелационно и двата манша спечели Владимир Арабаджиев от Виктория Рейсинг. Тодор Куцаров от тима на Сенакс Рейсинг” финишира втори. а трети се класира Искрен Арабаджиев от „БВА Рейсинг”. В първият манш между Искрен и Тодор имаше стълкновение, което за малко не прерасна в саморазправа в бокса след края на състезанието. В желанието си за доказване на пистата във втория манш Искрен Арабаджиев направи фалстарт и при повторното стартиране той тръгна последен. Кара невероятно нахъсано, но успя да достигне до третото място в състезанието.

коментари