Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Колата се подобри, но не достатъчно

Кими: Колата се подобри, но не достатъчно

70
0

Кими Райконен заяви, че Ферари днес са имали твърде малък шанс за по-добро представяне от деветата и десета позиция, които заеха той и Фернандо Алонсо.

– Да, поведението на колата се подобри в сравнение с първата тренировка, но тя остана все така доста трудна за каране. Поведението й се променяше завой след завой и наистина не бе възможно да сме много по-бързи – заяви той.

Финландецът обясни още, че не мисли, че нещо радикално трябва да се промени в болида на Ферари за следващия сезон и че в последните уикенди е бил все по-близо до Алонсо, когато са намирали с екипа му по-верните настройки.

За състезанието утре Кими очаква по-хладното време да помогне на Ферари поне в известна степен.

Алонсо от своя страна сподели, че след смянатата на двигателя му след последната тренировка практически е използвал квалификацията, за да оптимизира работата му:

– Не бяхме големи оптимисти преди уикенда, бяхме наясно с възможностите си тук, но все пак се надявахме на малко по-добро класиране. Реално обаче имахме доста работа по изглаждането работата на мотора като поведение, температури и т.н.

Испанецът каза още, че за него днес работата му с екипа е била сравнително рутинна, но утре вероятно ще е един много емоционален ден, защото това ще е последният му старт с Ферари. По темата той заяви също така, че е прекарал 5 чудесни години в Маранело и смята, че днес е много по-добър пилот, отколкото преди 5 години.