Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Не мога да разбера какви са тези оплаквания по радиото

Лауда: Не мога да разбера какви са тези оплаквания по радиото

26
0
Ники Лауда,Пади Лоу

Ники Лауда остро разкритикува пилотите във Формула 1 и изобщо създалата се ситуация с постоянните им оплаквания от действията на другия на пистата, като, разбира се, визира днешния двубой между Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел.

Наистина не мога да разбера какви са тези обаждания и изобщо цялото това нещо – коментира легендарният австриец в падока на Силвърстоун. – Натискай и се състезавай, а не се оплаквай постоянно, че някой напуска линиите, не ти отваря път и не знам какво си. Това е все едно във футбола някой да се оплаква, да кажат на съдията, че еди кой си е извършил нарушение. Какво е това обаждане и от тимовете до Чарли [Уайтинг]. Ако смяташ, че някой е направил нарушение – ОК, изчакай да свърши състезанието и подай контестация, ама тя струва пари.

Според Лауда днешният резултат на Люис Хамилтън е доказал за пореден път, че той е изключителен пилот и е в състояние да се концентрира и да опровергае всичките си критици.

Лауда обясни още, че във второ поредно състезание вторият по сила тим е този на Уилямс, но не е ясно на следващите писти дали йерархията ще се запази в този си вид, защото Ред Бул отново са били много бързи в секциите с бавни и среднобързи завои.