Начало Formula E News Порше прекратява програмата си в LMP1, влиза във Формула Е

Порше прекратява програмата си в LMP1, влиза във Формула Е

39
0
24 часа на Льо Ман,Порше,Порше 919 Hybrid

Порше обяви, че прекратява програмата си в световния шампионат за издръжливост (WEC) във висшия клас LMP1 след края на сезона, като в същото време влиза във Формула Е. Германският производител последва примера на Мерцедес, който ще стане част от изцяло електрическия шампионат от сезон 2019/2020 г.

„Да влезем във Формула Е и да запишем успехи в тази категория са логични стъпки за нашата „Мисия Е“ за серийните ни автомобили, заяви Михаел Щайнер от борда на директорите на Порше. – Увеличаващата се свобода на развитието на технологиите в тези серии прави Формула Е атрактивна за нас.”

Спекулациите, че Порше се готви да напусне WEC тръгнаха през миналия месец, след като ключови фигури на компанията присъстваха на състезанието от Формула Е в Монако през май.

Първоначално шефът на тима за WEC Андреас Сейдъл отхвърли слуховете за оттегляне след края на сезона, но след това по време на надпреварата на Нюрбургринг по-рано този месец каза, че в екипа очакват окончателното решение на борда относно бъдещите планове.