Начало Други Роберт Кубица ще кара в WEC през 2017 г.

Роберт Кубица ще кара в WEC през 2017 г.

37
0

Роберт Кубица ще се състезава в световния шампионат за надпревари за издръжливост (World Endurance Championship – WEC) през 2017 г. Той ще е част от екипа на ByKOLLES Racing. Съотборник ще му е Оливър Уеб. Третият пилот на тима ще бъде обявен на по-късен етап.

Присъединяването на Кубица към WEC означава завръщане за него към състезания на писта. Участието му в 24 часа на Льо Ман през юни ще е първо за полския пилот.

„След участията ми в ралита, търсех нещо възможно най-близко до Формула 1. Точно това открих в LMP1”, обясни Роберт. „В края на миналия сезон в WEC имах възможност да направи първи обиколки с CLM P1/01. Веднага се почувствах удобно в автомобила и съответно успях да подобря темпото си. Сигурен съм, че с повече опит ще успея да извлека още повече от колата и от себе си. Вече нямам търпение за пролога на Монца и за началото на сезона на Силвърстоун. Тимът на ByKOLLES ще продължи да прави важни подобрения в автомобила по време на сезона. Радвам се, че ще съм част от екипа. Стартовете от WEC са на писти, които познавам добре от Формула 1 – с изключение на Льо Ман. Но пък съм чувал толкова хубави неща за това трасе. Много се вълнувам за първия си старт в тази 24-часова надпревара.”

„Много съм щастлив, че отново ще се състезавам в WEC и LMP1 с ByKOLLES и легендата на F1 Роберт Кубица”, допълни Оливър Уеб. „Страхотно е, че ще разполагаме с двигателя Нисмо в колата си. Изглежда битките в LMP1 ще са особено напрегнати през 2018 г. Тазгодишните частни отбори в категорията не са много, но ще използваме сезона, за да оптимизираме автомобила си спрямо новия агрегат, както и да подобрим куп други неща. Фантастично ще е да се състезавам отново в 24 часа на Льо Ман, при това редом с Роберт – това ще е сбъдната мечта!”