Начало Други Тойота на полпозишън в Льо Ман

Тойота на полпозишън в Льо Ман

47
0

Тойота спечели полпозишъна за тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман, като взе първите две позиции в стартовата решетка. Екпажът с №7 Стефан Саразен/Камуи Кобаяши/Майк Конуей бе най-бърз, като постигна време от 3:14.791 мин.

То бе дело на Кобаяши във втората квалификация, като никой друг екип не успя да се доближи до него във финалната 3-а. Резултатът е рекорден за пистата Льо Ман. 

На второ място остана екипажът с номер 8 – Антъни Дейвидсън, Казуки Накаджима и Себастиан Буеми, на 2.337 сек. Последните успяха да изпреварят с 0.1 сек водещото Порше с №1 на Андре Лотерер/Нийл Джани/Ни Танди. Четвърти на 2-а редица се класира Порше №2 с Тимо Бернхард/Брендън Хартли/Ърл Бамбър.

Третата Тойота остана по-назад на 5-о място, като най-доброто време на Никола Лапиер/Хосе Мария Лопес и Юджи Конимото бе с цели 3.834 сек по-слабо от това на лидерите.

Последният прототип от клас LMP1 – този на ByKolles ENSO CLM, остана на 6-а позиция, но на 9.3 сек от водача. За него карат Марко Бонаноми, Оливър Уеб и Доминик Краихамер. Те бяха само с 1.2 сек по-бързи от водещия екип в LMP2 – Орека 07 с номер 26 – с Роман Русинов, Пиер Тирие и Алекс Лин. 

Пълните резултати от квалификацията можете да видите ТУК