Начало Други Трибуналът отмени наказанието на Царски от Бургас

Трибуналът отмени наказанието на Царски от Бургас

54
0

Националният спортен трибунал на БФАС отмени наказанието от 15 секунди, наложено на Илия Царски от Автоцар с Мицубиши Лансър Ево 9 във втория манш на предпоследния кръг от шампионата на затворен маршрут в Бургас.

След жалба на Пламен Камбуров от екипа на Вромос, на панагюреца бе наложено наказание от 15 секунди след края на втория манш, в който той пресече финала първи. Така Царски остана на второ място, а Камбуров  Мицубиши Лансър Ево 9 се изкачи на първо, печелейки и в общото класиране за кръга с 45 точки срещу 43 за Царски.

По време на заседанието на Трибунала в състав Ганчо Баев, Пламен Панталеев, Бойко Игнатов и Руслан Вуцов беше анализиран видео материал от спорната ситуация и бе взето решение наказанието на Илия да бъде отменено, като по този начин той става официално победител от Писта Бургас с актив от 50 точки с победи и в двата манша. Камбуров остава втори с 38 т.

Така преди последния кръг на Писта Диамо на трасето Дракон край Калояново в генералното класиране води Камбуров със 182.5 точки, следван от Царски със 174 г. Трети е Константин Маршавелов от екипа на КА-2 с Мицубиши Лансър Ево 10.