Начало Рали Танак: Скоростта ни бе чудесна, но резултатът – не особено силен

Танак: Скоростта ни бе чудесна, но резултатът – не особено силен

105
0
От Танак
снимка: Тойота Рейсинг WRC

От Танак се надяваше да се бори за победа в рали Аржентина и започна силно южноамериканската надпревара, но технически проблем го извади от битката с Тиери Нювил. Естонският пилот на Тойота завърши осми състезанието. Съотборниците му Крис Мийк и Яри-Мати Латвала финишираха четвърти и пети.

В края на съботния ден от надпреварата в Аржентина Мийк и Танак получиха по 10 секунди наказание

Причината бе възникнала при една от портите в 11-ата отсечка ситуация, при която и двамата бяха преминали през забранен пътен участък.

„Положителното е, че успях да стигна осмото място. Уикендът обаче беше разочароващ за нас. Скоростта ни бе чудесна, но резултатът – не особено силен. Да видим дали в Чили ще успеем да се справим по-добре”, коментира Танак.

Латвала заяви след ралито, че се чувства щастлив, след като завърши пети. Той обясни, че тактиката му е била да атакува в Мина Клаверо – една от последните отсечки, където може да се спечели много, ако си достатъчно уверен в колата си.

„Получи се и това ми даде допълнителна мотивация за пауърстейджа. Сезонът дотук бе труден за мен. В Аржентина не тръгнах добре. Но стъпка по стъпка започнахме да наваксваме и смятам, че достигнах нивото, на което бях в края на миналата година. Това е наистина удовлетворяващо”, допълни финландецът.

Мийк водеше битка за подиума със Себастиен Ожие, но наказанието в края на втория ден го върна назад

След финала бе доволен от автомобила си и постигнатия ритъм.

„На около шест километра от края на пауърстейджа обаче се включи предупреждение, че налягането в гумите пада. Нямам представа какво стана. Дадох всичко от себе си, понякога такива неща се случват. Малко е разочароващо, тъй като в последните три ралита имахме възможности за топ резултат. Но е истинско удоволствие е да карам този автомобил. Трябва да продължа да работя както досега, защото съм убеден, че в един момент нещата ще се получат”, каза британецът.