Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вървях по-добре във втората тренировка, но да не се отнасяме, каза Райконен

Вървях по-добре във втората тренировка, но да не се отнасяме, каза Райконен

1189
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Спас Генев

Екипите във Формула 1 по принцип често отбелязват, че резултатите от петъчните тренировки по време на състезателен уикенд не са от особено значение. В Алфа Ромео обаче бяха доволни от работата си в Австрия. „В петък не дават точки, нито е разумно да се предполага, че редът на подреждане в първите две сесии ще се повтори и през останалата част от уикенда. Но тъй като имаме избор, предпочитаме кола в топ 10”, отбелязаха от тима. Кими Райконен се класира седми във втората сесия, а съотборникът му Антонио Джовинаци бе 14-ти.

„Денят бе малко накъсан, особено следобед, но понякога се получава така”, отбеляза Райконен. „Ситуацията е една и съща за всички и трябва да извлечем максимума от всичко. Колата вървеше по-добре във втората тренировка, но да не се отнасяме. Твърде рано е да говорим къде се намираме спрямо съперниците си. Това ще го разберем утре и в състезанието. Със сигурност има какво да подобрим преди квалификацията.”

Джовинаци едва не се удари с Шарл Льоклер в края на следобедната тренировка. Той като че ли не видя пилота на Ферари и се получи опасна ситуация. До сериозен удар все пак не се стигна.

„Бях доста доволен от баланса на автомобила, въпреки че следобед малко трудно напаснах всичко. Двете спирания се случиха, когато сложихме меките гуми. Според мен не успяхме да ги използваме както трябва. Но класирането има значение утре. Трябва да се съсредоточим върху това да постигнем напредък за квалификацията. Надявам се отново да се класирам за Q3”, каза Джовинаци.