Начало Top Moto News MotоGP отмени състезанието в Тайланд

MotоGP отмени състезанието в Тайланд

225
0
Гран при на Тайланд
снимка, Мишлен
Гран при на Тайланд в кралския клас бе отменено за втора поредна година. Това потвърдиха от Международната мотоциклетна федерация (ФИМ). Основната причина за това решение е продължаващата пандемия от коронавирус. От Дорна все още не са обявили дали ще има напдревара, която ще заеме мястото на тази в азиатската страна.

От началото на годината календарът на MotoGP претърпя много промени. Още преди старта на сезона състезанията в САЩ и Аржентина бяха отложени и заменени от такива в Катар и Португалия. След това отпадна и Финландия, която бе заменена от допълнителна надпревара в Австрия. Гран при на Япония също отпадна и на негово място се завърна САЩ. По-рано този месец стана ясна и отмяната на Гран при на Австралия. Заради това състезанието в Малайзия бе преместено със седмица по-рано и бе добавена втора надпревара в Португалия.

„ФИМ, ИРТА и Дорна потвърдиха отмяната на надпреварата в Тайланд. Въпреки всички усилия на местните власти, продължаваща пандемия и наложените ограничения не позволяват безопасното провеждане на събитието. Световният шампионат очаква с нетърпение завръщането на тази невероятна писта през 2022“, се казва в официалното изявление на MotoGP.

Очаква се състезанието в Аржентина също да не се състои. В началото на годината на пистата избухна голям пожар, който унищожи голяма част от инфраструктурата. Също така рестрикциите, наложени от местните власти не биха позволили нормалното провеждане на надпреварата.