Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали потвърждава Гран при на Мексико и Бразилия, целта е 22 състезания...

Доменикали потвърждава Гран при на Мексико и Бразилия, целта е 22 състезания през сезона

620
0
Катар,Лосаил

Първоначалният план за 23 състезания в календара за тази година изглежда невъзможен с оглед на ситуацията по света и на отменените състезания в Австралия, Сингапур, Япония. Целта е да се проведат 22 старта през сезона.

Провеждането на европейските състезания е сигурно. Последния старт в Европа е Гран при на Русия на 26 септември. Надеждите са, че Гран при на Турция ще се осъществи, въпреки че страната е в червения списък на Великобритания.

Има усилени слухове и спекулации, според които Формула 1 ще проведе старт на пистата Лосаил в Катар.

„Правилно, обсъждаме [състезание в Катар]. На този етап не мога да потвърдя или отрека нищо защото не би било коректно.“ – каза Стефано Доменикали пред английския Индипендънт.

Стефано Доменикали
Стефано Доменикали; снимка: Ламборгини

Президентът на Формула 1 сподели, че състезанията в Мексико и Бразилия ще се проведат, макар двете държави да са в червения списък на правителството на Великобритания. Очаква се състезанията да бъдат изместени с една седмица за 7 и 14 ноември, като Катар да бъде последното от три поредни Гран при на 21 ноември. Ако това се случи, сезонът ще завърши с три състезания в арабски държави.

„Налага се да намерим решение за отмененото състезание в Австралия и ще разкрием календара много скоро, надявам се преди края на уикенда. Реалистичната цел сега е 22 състезания и това ще е голямо постижение имайки предвид, че никога не сме провеждали толкова стартове за година, още повече че сега все още има ковид.“ – каза Доменикали.