Начало Списание 10 години и ново начало

10 години и ново начало

34
0

Когато през септември 1999 г. стартирахме нашето списание много, много неща бяха различни. Страната ни бе различна, Европа бе различна, автомобилите бяха различни, Формула 1 бе различна.

С огромна динамика животът ни се промени, а списанието ни, стъпка по стъпка, зае специално място на пазара, оставяйки зад себе си огромно количество продукти.

Няма как да не сме горди, че за 10 години направихме издание, което зае свое място в света на Формула 1 и че сме една от много малкото европейски медии (за българските да не говорим), която прави броевете си, като изпраща своите журналисти и фоторепортери по света и успява да говори лице в лице с най-големите светила в нашето пространство.

Промените във всичко обаче нямаше как да не се отразят и на изданието ни. Българското патентно ведомство регистрира в седмицата преди Гран при на Европа във Валенсия “Формула 1” и “F1” като търговски марки!

Само два дни по-късно г-н Паскуале Латинеду, най-приближеният човек до Бърни Еклестън, бе пределно откровен с мен, че е по-добре да променим името на нашия продукт и да отстъпим сайта си www.clubf1.net. Фактът сам по себе потвърждава всъщност докъде достигнахме като списание и като уеб сайт.

В същото време обаче трябва да призная, че в действителност ние отдавна обмисляхме промени, с които да запазим специалното си място на пазара и да се развием. Надвисналото разцепление в спорта през лятото бе сериозен повод за анализ, във форума ни дори течеше дебат как и какво да отразяваме.

Далеч по-сериозните проблем с напускането на големите автомобилни и финансови компании също бе важен знак за нас.

Не бих искал да бъда разбран неправилно – в никакъв случай няма да намалим присъствието на Гран при или спорта като цяло в нашия продукт, но ще добавим още теми, ще продължим да вникваме в детайлите на спорта и ще надградим съдържание. Затова една нова скорост или Speed в заглавието звучи някак по-подходящо, поне според нас.

Накрая, но не по значение, бих искал да изкажа най-сърдечното и искрено БЛАГОДАРЯ на всички Вас, нашите читатели и партньори за това, че бяхме заедно през последните 10 години и съм убеден, че ще продължим да бъдем заедно и поне през следващите 10!

Иван Тенчев

 

преглед на списанието

 

коментари