Начало Списание 2012-та чука на вратата

2012-та чука на вратата

42
0

С летящ старт още преди сезон 2011 да е завършил Формула 1 навлезе в следващия. На тестовете в Абу Даби, официално провеждани като проверка за млади пилоти, Уилямс и Мерцедес вече изпитаха разположението на новите ауспухови тръби. Ферари работят от два месеца по крилата си за 2012 г.
Ред Бул провериха своите идеи за оформление на дефлекторите в Бразилия, а Макларън – струите под пода и новите варианти на окачване плюс работата на двигателите без обдухване на дифузьора!
Шампионатът за 2011 г. завърши с триумф на Ред Бул и Себастиан Фетел, но следващият вече започна и емоциите от постигнатия успех и края на един толкова дълъг сезон се смесват с информациите за новия. В един изключително приятен разговор откривателят на Фетел д-р Хелмут Марко ни разказа за създаването на синия Traum Manschaft (от немски – отбор-мечта).
В друг ексклузивен разговор пък Бруно Сена се връща в спомените си към своя вуйчо и живота си в състезанията от завършилото първенство.
Превратностите на съдбата разрушиха пътя на полския герой Роберт Кубица, но пък върнаха във Формула 1 Кими Райконен и това са други любопитни теми.
Традиционно правим обичайния си преглед на всичко най-важно в състезанията от изминалото първенство, за да си спомняме за него.
Спечелената осма титла от Себастиен Льоб в световните ралита е историческо събитие, на което отделяме специално място заедно с триумфа на Иван Мюлер в WTCC и края на сезона в нашата страна.