Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 70-ата годишнина на F1 Гран при – възможни стратегии, налични гуми и...

70-ата годишнина на F1 Гран при – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1260
0
Гран при на Великобритания, Силвърстоун, F1
снимка: Пирели

Петият кръг от сезон 2020 на Формула 1 е посветен на 70-ата годишнина на световния шампионат. Той се провежда на пистата Силвърстоун, където се случва и първото състезание преди 7 десетилетия. (Данните в графиката на Пирели, сравняващи постиженията от сега и от началото на първенството са отпреди вчерашната квалификация.)

Валтери Ботас спечели първата позиция на стартовата решетка. До него на първа редица ще се нареди съотборникът му от Мерцедес Люис Хамилтън. От втори ред ще потегли Нико Хюлкенберг след сензационно трето място в едва втория си уикенд с Рейсинг Пойнт. До него ще е Макс Верстапен – пилотът на Ред Бул единствен залага на алтернативна стратегия: старт с гуми хард.

Според Пирели най-бързата стратегия е с две спирания бокса: две серии с медиум от по 15 обиколки и хард до финала. Възможен е вариант от една серия с медиум за 12 тура и след това две с хард от 20 тура.

Алтернативни стратегии са хард два пъти по 23 обиколки – софт за последните 6 или медиума за 19 тура, хард за 25 и софт за финалните 8.